Elfde editie van DSHS overtreft verwachtingen

23 september 2014

Dinsdag 23 september 2014

Kwaliteit in de breedte kenmerkte de collectie van de Dutch Sport Horse Sales en dat vertaalde zich in uitstekende resultaten. Met een totaalomzet van €3.028.000 is het resultaat van vorig jaar verbeterd en gemiddeld brachten de 31 zorgvuldig geselecteerde toptalenten €97.667 op. De kwaliteitsvolle Ukato-zoon Ducati VDP vertrekt voor de topprijs van €260.000 naar Australië.

“We streven er naar om ieder jaar de collectie en de omzet te verbeteren. De lat komt steeds hoger te liggen maar we wisten dat we hier een ijzersterke collectie paarden konden presenteren. Daarmee hebben we de verwachtingen gelukkig kunnen waarmaken. Een sterk punt van onze veiling is dat we niet afhankelijk zijn van één klant, en we zijn trots op het netwerk dat we met z’n allen hebben gerealiseerd. Daarbij denk ik ook zeker aan Yves (Houtackers), wiens Australische klanten de veilingtopper kochten. We doen het echt met z’n allen en dat het dan zó uitpakt, is fantastisch”, blikt Paul Hendrix namens de organisatie terug.

De paarden zijn naar twaalf verschillende landen verkocht, waarvan dertien naar Amerika zullen vertrekken. Slechts twee paarden blijven in Nederland, waaronder de voor het KWPN aangewezen hengst For The Moment (v.Mr.Blue). De kwaliteitsvolle zesjarige Ducati VDP (v.Ukato) leverde de topprijs van €260.000 op en is daarmee één van de drie paarden die over de grens van twee ton ging. “Dat paard hebben we begin dit jaar met veel verwachtingen aangeschaft. Hij heeft de tijd nodig maar wanneer hij dat krijgt, ben ik er van overtuigd dat we hem op grote kampioenschappen kunnen gaan terugzien”, vertelt Paul Hendrix over het fokproduct van Arend van der Pol. Voor €235.000 zal de beloftevolle Zapatero VDL-zoon Ferimain TH zijn sportloopbaan voortzetten in Amerika, terwijl de scherpe en vermogende Elmira (v.Numero Uno) €205.000 opbracht en naar België vertrekt. Daarnaast leverden nog eens zeven paarden een prijs van minimaal €100.000 op. De interesse voor de paarden geselecteerd door Paul en Emile Hendrix, Yves Houtackers en Neil Jones bleek weer onverminderd groot. Zowel vanuit Weert als via de telefoon werd er veel geboden voor de uitzonderlijke vier-, vijf- en zesjarige springtalenten.

Een ander hoogtepunt van de avond was de huldiging van het volledig aanwezige springteam dat afgelopen maand goud won op de Wereldruiterspelen. Uit de handen van de organisatie ontvingen Jeroen Dubbeldam, Jur Vrieling, Gerco Schröder en Maikel van der Vleuten een fraai beeldje van kunstenaar Jos Dirix. Ieder jaar wordt de Horse of the Year-award uitgereikt aan een opvallend paard uit voorgaande Dutch Sport Horse Sales-edities. Vanwege zijn goede prestaties op de concoursen van onder meer Eindhoven en Valkenswaard, werd de nu zesjarige Dutsboy (v.Veron) van Joy Lammers voor het voetlicht gehaald.