Eerste GP-zege voor DSHS-ambassadeur Eretto

3 september 2017

In 2015 maakte de Vinesse-zoon Eretto deel uit van de collectie van de Dutch Sport Horse Sales, en vandaag won hij zijn eerste internationale Grand Prix. Onder Michel Hendrix was de achtjarige ruin onverslaanbaar in Opglabbeek. Ook Apart en Fascinating Fortuna toonden zich weer goede DSHS referenties dit weekend.

Op de eerste dag waren Michel en Eretto al voortvarend van start gegaan door tweede te worden in het 1.40m. Het bleek een mooie opwarmer voor het hoofdnummer twee dagen later. Ruim 50 combinaties verschenen aan de start in deze tweesterren Grand Prix (1.45m) in Opglabbeek. In een zeskoppige barrage zetten Michel en Eretto met een schitterende foutloze barrage, de rubriek naar hun hand.

Fascinating Fortuna pakt prijs
In Opglabbeek liet ook de zevenjarige Fascinating Fortuna (v.Zapatero VDL), die in hetzelfde jaar als Eretto werd verkocht in de DSHS, zijn kwaliteiten zien. Onder Patrick Lemmen sprong hij op de slotdag naar de tweede plek in de zevenjarigenrubriek.

Wederom klasse Apart
Ook Pieter Devos en Apart (v.Larino), die uit de fokkerij van Stal Hendrix komt, konden dit weekend hun palmares weer uitbreiden. De DSHS-ambassadeur eindigde op het CSI5* Stephex Masters in Brussel op vrijdagavond knap als tweede in het klassieke 1.50m.

Foto Equnews