Dutch Sport Horse Sales veilt twee kampioenen

21 augustus 2023

Op de KWPN Kampioenschappen in Exloo ontpopten twee toptalenten uit de nieuwste collectie van de Dutch Sport Horse Sales zich tot kampioen van hun jaargang. Naast deze onovertroffen Labelle ES (v.Mosito van het Hellehof) en Menoor (v.Lector van den Bisschop) omvat de zorgvuldig samengestelde collectie nog veel meer uitschieters, waarmee er in de breedte bijzonder veel kwaliteit voorhanden is.

Familie Hendrix en Yves Houtackers hebben dit jaar 19 paarden geselecteerd voor de 19e editie van de Dutch Sport Horse Sales. Op dinsdag 26 september worden deze vijf vijfjarige, tien zesjarige en vier zevenjarige paarden geveild op het Peelbergen Equestrian Centre in Kronenberg.

Lat steeds hoger
Paul Hendrix: “Het is ieder jaar weer een hele uitdaging om een sterke collectie samen te stellen, waarmee we het steeds hoger wordende niveau van voorgaande jaren kunnen evenaren of zelfs overtreffen. Met gepaste trots durf ik te stellen dat we daar dit jaar zeker in zijn geslaagd.” Op de KWPN Kampioenschappen in Exloo presteerde een aantal van de Nederlands geregistreerde paarden uit deze collectie zeer opvallend. Zo sprong de Lector van den Bisschop-dochter Menoor onder Oda Charlotte Lyngvaer met veel inzet, lichaamsgebruik en excellente springmanieren naar de overwinning in het kampioenschap voor de zesjarigen. Onder Gaj Riossa gaf de Mosito van het Hellehof-dochter Labelle ES haar visitekaartje af door met veel vermogen en gemak op 1.45m-niveau het kampioenschap voor zevenjarigen naar haar hand te zetten. Met twee goede nulrondes in de 1.45m-finale deed de El Salvador-zoon Lancer JDV daar weinig voor onder. Een aantal van de paarden heeft al opvallende resultaten in de internationale jongepaardenrubrieken geleverd, zo bleek Mr.Cornike (v.Cornet Obolensky) een ware revelatie tijdens de Sunshine Tour en boekte de zevenjarige Google des Forets (v.Armitages Boy) al meerdere overwinningen in de Youngster Tour.

Richting Grand Prix
In de loop der jaren heeft de Dutch Sport Horse Sales haar naam gevestigd als veiling van toekomstige Grand Prix-paarden. Referenties als Glamour Girl (v.Zirocco Blue VDL), Hello Senator (v.Carambole), Viper Z (v.Vigo d’Arsouilles) en Coronado (v.Cassini I) hebben zich ontwikkeld tot uitschieters op het hoogste niveau. “Enkele jaren geleden hebben we er voor gekozen om paarden te selecteren met internationale resultaten of daar qua niveau al dicht tegenaan zitten. Dat werpt zijn vruchten af en ook een aantal van de paarden uit de collectie van dit jaar, verwachten we volgend jaar al terug te zien in de 2*-Grand Prixs”, besluit Paul Hendrix. De gehele collectie is nu te bekijken via deze link.