Dutch Sport Horse Sales paarden domineren in Wellington

30 maart 2014

30 maart 2013 
Maar liefst twee paarden die via de Dutch Sport Horse Sales zijn verkocht staan in de top vijf van de Adequan Jumper Classic Final voor 6-jarige springpaarden. Deze rubriek werd verreden tijdens het Winter Equestrian Festival in het Amerikaanse Wellington. Met deze topnoteringen laat de Nederlandse veiling opnieuw zien dat het een belangrijk verkoopkanaal is van jong talent.
Aanvoerder van de lijst is de Indoctro-zoon Chapeau. Deze bruine ruin wordt gereden door Ronan McGuigan. De Ier was foutloos en de snelste met een tijd van 35.058 seconden. Er waren in totaal 19 barrage-combinaties in de race voor de titel.
…..
Ronan McGuigan met Chapeau.

Chapeau

McGuigan over Chapeau: We kochten Chapeau vorig jaar in de Dutch Sport Horse Sales. We hebben hem alleen op DVD gezien. Het paard stond ons enorm aan en we hadden er alle vertrouwen in. Tot nu toe heeft hij ons nog nooit teleur gesteld. Hij is makkelijk te rijden en heeft veel vermogen,’ legt de ruiter uit. ‘Het is een erg goed paard, een van de betere.’
Chapeau schrijft met deze overwinning geschiedenis. Het is het derde jaar op rij dat de Indoctro-nakomeling een belangrijke jonge-paarden-competitie wint. In 2011 en 2012 won hij al de Stal Hendrix competitie in Nederland met ruiter Pieter Keunen. Chapeau werd gefokt door Stal Hendrix.
Laura Kraut
Op de vijfde plaats staat de Amerikaanse topamazone Laura Kraut. Zij zadelde haar paard Freedom Group’s Cleo (Harley VDL x Lupicor) en finishte in 36.252 seconden. Ook Cleo is aangekocht via de Dutch Sport Horse Sales in 2012. Het paard had toen nog de naam Cloe. De vos ruin van Harley VDL valt telkens op tijdens jonge paarden competities.
Niet via de Dutch Sport Horse Sales, maar wel via Stal Hendrix verkocht, is het getalenteerde paard Hi Hopes Farm’s Cavalia (Vittorio x Ajonc). Hiermee werd Laura Kraut derde in deze competitie voor 6-jarigen.