DSHS’er Clearwater wint GP Tryon

16 oktober 2017

De in 2011 op de Dutch Sport Horse Sales geveilde Clearway-zoon Clearwater zorgde voor een prachtig nieuw hoogtepunt in zijn carrière dit weekend. Onder Marilyn Little greep hij de Grand Prix zege op het driesterrenconcours op het International Equestrian Center in Tryon.

In de $130,000 Suncast Commercial Grand Prix van CSI3* Tryon gingen 44 combinaties van start, waarvan er elf zich wisten te plaatsen voor de barrage. Onder hen de Amerikaanse Marilyn Little met DSHS-ambassadeur Clearwater, die het winnende resultaat neerzetten. “De laatste tijd had ik vaak een pechbalkje en weinig geluk. Hier in de Grand Prix lukte alles en dat heb ik te danken aan Clearwater. Hij heeft zich afgelopen jaar ontwikkeld tot een paard voor de zwaarste rubrieken, ik kan echt op hem bouwen”, is Little enthousiast. “En in de barrage doet hij er altijd een schepje bovenop dus dat maakt het extra leuk om met hem te rijden.”

Speciaal paard
Komende week komt het duo aan de start in de Rolex Grand Prix en deze zege geeft ze veel vertrouwen. “Daarna reizen we door naar Wellington voor het Winter Equestrian Festival en ik hoop ook daar tot goede prestaties te komen met hem. Eigenlijk was Clearwater een eventer, maar bleek veel talent als springpaard te hebben. We hebben samen al een geweldig mooie weg afgelegd en het is een heel speciaal paard voor mij”, besluit de Amerikaanse.