DSHS-paarden schitteren op nationaal podium

19 augustus 2017

Vijf paarden uit de Dutch Sport Horse Sales-collectie hebben vandaag laten zien tot de nationale top te behoren. Op de finaledag van de Blom Cup in Ermelo greep Timothy Hendrix de titel bij de zesjarigen met de kwaliteitsvolle Indoctro-zoon Gloed, terwijl Pieter Keunen met de vijfjarige Hello Blue (v.Plot Blue) in zijn kampioenschap de één-na-beste was. Beide paarden komen op 26 september onder de hamer.


Na het winnen van de halve finale, bleek Timothy met de scherpe Indoctro-zoon Gloed (mv.Quality) ook in de finale van de Blom Cup voor zesjarigen onverslaanbaar. In een 16-koppige barrage was het duo met afstand de beste en stelde zo de nationale titel veilig. Met eveneens hele goede rondes, en pech op de laatste oxer, belandde Oda Charlotte Lyngvar met Grapje (Cardento x Goodwill) op de twaalfde plaats in dit kampioenschap. Net als Gloed komt ook deze voortreffelijk springende merrie, onder de naam Galway Girl, in de Dutch Sport Horse Sales.

In de finale van de vijfjarigen ging Pieter met twee talenten van start. Met de machtige Plot Blue-zoon Henkie-Penkie (mv.Orlando) van Stal Hendrix en Peter Franken schudde hij twee fraaie nulritten uit zijn mouw en eindigde op een geweldige tweede plaats in dit nationale kampioenschap. Deze ruin maakt onder de naam Hello Blue deel uit van de ijzersterke DSHS-collectie. Dat geldt ook voor de goede springende en dito rijdbare Harvard HX (Bustique x Calido I), waarmee Pieter eveneens veel indruk maakte in deze finale.

Bij de zevenjarigen gaf de in 2015 via de Dutch Sport Horse Sales verkochte Fascinating Fortuna (Zapatero VDL x Verdi) blijk van zijn kwaliteiten. Onder Patrick Lemmen eindigde deze sterk springende ruin als elfde. Tot de finale van de vierjarigen wist de goed springende Iris (Starpower x Larino) onder Tim van den Oetelaar door te dringen. Net als in de halve finale sprong deze patente merrie een fijne ronde en ook zij zal in de DSHS verkocht worden.