DSHS Horse of the Year: Hello Senator

24 december 2020

De Carambole-zoon Hello Senator heeft zich ontwikkeld tot een geweldige ambassadeur voor de Dutch Sport Horse Sales. Nadat hij op zevenjarige leeftijd brons won op het WK voor jonge springpaarden onder Luc Steeghs, zette hij zijn sportloopbaan zeer verdienstelijk voort onder Scott Brash. Samen hebben ze al opvallende resultaten geboekt en daarmee heeft hij de titel DSHS Horse of the Year 2020 verdiend!

In 2009 kwam Hello Senator ter wereld bij zijn fokker Bart Henstra uit Drogeham, die hem de naam Everest mee gaf. Samen met diens partner Pytrick Adema trainde hij de Carambole-zoon voor de hengstenkeuring van het KWPN, waar Paul Hendrix zijn oog op hem liet vallen. Everest kon de hengstenkeuringscommissie niet voldoende overtuigen maar de verkoop aan Stal Hendrix werd wel een feit.

Potentie
Michel Hendrix herinnert het gevoel dat Everest hem op vierjarige leeftijd gaf nog heel goed. “Hij was absoluut een paard met veel potentie. Op die leeftijd was hij nog wel wat groen maar omdat hij zo’n goed gevoel gaf op de sprong, hebben we hem geselecteerd voor onze veiling.” Daar werd Everest aangekocht door de Libanese Monah Hechme, die hem verder liet trainen bij Stal Hendrix. “Luc Steeghs en Timothy hebben hem in de internationale rubrieken aan de start gebracht en ook Monah nam hem mee naar diverse internationale concoursen”, blikt Michel terug. In 2016 nam hij deel aan het WK voor zevenjarige springpaarden in Lanaken, waar hij met het behalen van brons zijn eerste grote succes boekte.

Topruiter
Enkele maanden later, via bemiddeling van Nick Skelton, kwam Everest in handen van Scott Brash’s sponsoren Lady Harris en Lady Kirkham. Onder zijn nieuwe naam Hello Senator debuteerde hij met zijn nieuwe ruiter in Oliva in 2017. “Vanaf dat moment heeft Hello Senator constant voor goede reclame voor de Dutch Sport Horse Sales gezorgd. We genieten ook echt van zijn successen met Scott. Zoals het behalen van overwinningen in de Grand Prix en andere rubrieken in Saint Tropez, een tweede plaats in de Rolex Grand Prix van Genève en derde plaats in de Wereldbeker van Stuttgart”, vervolgt Michel Hendrix. “Het is geweldig om te zien waar zo’n goed paard toe in staat blijkt nu hij bij één van de allerbeste ruiters ter wereld terecht is gekomen. We zijn dankbaar om onderdeel te zijn geweest van Hello Senator’s ontwikkeling en kijken uit naar de verdere toekomst van het DSHS Paard van het Jaar!”