Chica B Z zegeviert in Grand Prix Kreuth!

11 februari 2018

Afgelopen september nog uitgeroepen tot DSHS Youngster of the Year, en vijf maand later een internationale Grand Prix winnen. De Canturano-dochter Chica B Z leverde dat kunstje vandaag op het CSI2* in Kreuth, waar ze onder Martin Fuchs het hoofdnummer op naam schreef.

In 2015 maakte Chica B Z (Canturano x Berlin. fokker Dhr. Berben uit Meijel) deel uit van de collectie van de Dutch Sport Horse Sales, waar ze verkocht werd aan Adolfo Juri. Sinds begin 2016 heeft de Zwitserse topruiter Martin Fuchs haar voor deze eigenaar te rijden en samen boekten zij al mooie successen, waaronder meerdere overwinningen in de Youngster Tour. Twee weken na hun 1.50m-debuut sprongen ze op dit niveau afgelopen september al dubbel nul naar de derde plaats op het CSI5* Lausanne en vervolgens werden ze onder meer tweede in de 1.45m-rubrieken van Villach en Cagnes-Sur-Mer.

Driemaal prijs in Kreuth
Vandaag in de Grand Prix (1.45m) van CSI2* Kreuth bleek het duo een maatje te groot voor de concurrentie en zette zo deze hoofdrubriek op hun naam. Ze waren de snelste van acht foutloze barragekandidaten. Op vrijdag werden ze op dit Duitse concours al foutloos zevende in het 1.45m direct op tijd, en ook op donderdag leverde een dubbel nulrit in het 1.40m prijs op.