Chica B Z verkozen tot DSHS Youngster of the Year

26 september 2017

Dit jaar is voor de tweede maal de DSHS Youngster of the Year-award uitgereikt. Dankzij haar veelbelovende prestaties viel deze eer de Canturano-dochter Chica B Z van Martin Fuchs ten deel. De achtjarige merrie werd in 2015 via de Dutch Sport Horse Sales verkocht aan Adolfo Juri, die bij de uitreiking betrokken werd.

In het bomvolle Equestrian Centre De Peelbergen vindt vanavond de veertiende editie van de DSHS veiling plaats. Met een lange rij referenties weet de veiling zich ieder jaar meer te onderscheiden. Vorig jaar werd de Ultimo-zoon Brighton Bay van Emma Augier de Moussac verkozen tot Youngster of the Year, en hij wordt opgevolgd door Chica B Z. Deze achtjarige Canturano-dochter is één van de toptalenten van Martin Fuchs en ze behaalden onlangs nog een derde plaats in het 1.50m van CSI5* Lausanne. Andere spraakmakende prestaties zijn een vierde prijs in de Swiss Top-10 finale in Sankt Moritz, diverse topklasseringen in de Youngster Cup in Aachen en een overwinning in het 1.45/1.50m van Donaueschingen.

Bij de huldiging werd niet alleen eigenaar Adolfo Juri maar ook Thomas Fuchs, de vader van ruiter Martin, betrokken. Zij namen het award in ontvangst, die door de Limburgse kunstenaar Jos Dirix is ontworpen.