Bondscoach Nederlands Springteam Rob Ehrens

1 augustus 2011

‘Dutch Sport Horse Sales is een etalage voor talentvolle jonge springpaarden’

Rob Ehrens, Bondscoach van de Nederlandse springruiters en zijn zoon Robbert Ehrens, die een springstal runt net over de Belgische grens in Hamont-Achel . Hebben als gezamenlijk doen om kwaliteitsvolle jonge springpaarden van vertrouwde eigenaren op te leiden voor het grotere werk.
Rob Ehrens: ‘Het is in deze tijd moeilijk om kwaliteitsvolle jonge paarden op te sporen, de geselecteerde paarden die in de veiling komen zijn allen door vakkundige paardenmensen geselecteerd. De gebroeders Hendrix begeleiden de klanten fantastisch in het voortraject van de veiling, deze paardenmensen hebben gelijk in de gaten welke paarden geschikt zijn voor de toekomstige ruiter en eigenaar. Dit geeft de klant een vertrouwd gevoel wat zeer belangrijk is als er besloten wordt een paard in de veiling te kopen.De paarden zijn in het voortraject naar de veiling toe helemaal te volgen. Een toekomstige koper kan de paarden bezichtigen op dvd, mag de paarden onder deskundige begeleiding uitproberen, en kunnen deze paarden volgen op wedstrijden voor jonge paarden zoals de Stal Hendrix Competitie en het Nederlands Kampioenschap voor jonge springpaarden. Dit is voor de koper een belangrijke input, zo kan het paard wat ze op het oog hebben vergeleken worden met de beste leeftijdsgenoten van het hele land en ontvang je als toekomstig eigenaar al veel open en eerlijke informatie alvorens de veiling begint’.
Zoon Robbert heeft op dit moment de twee jonge paarden Barino (Larino x N.Aldato x Rigoletto) en Beksman (Cartano x Indoctro x Voltaire) in training. Deze twee paarden zijn tijdens Dutch Sport Horse Sales 2010 aangekocht door Dhr. Walter van Aken. Rob Ehrens over deze paarden: ‘Beiden paarden hebben een zeer vakkundige en faire opleiding genoten door de vaste ruiters van Dutch Sport Horse Sales. Zodoende waren wij in de gelegenheid om deze paarden direct na de veiling eerst een rustmoment te bieden, zonder dat ze op trainingschema achteruit zijn gegaan. We hebben Beksman en Barino begin dit jaar weer intensief opgepakt en beide paarden zijn inmiddels ruimschoots gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap Jonge Springpaarden’.  Zeker vermeldenswaard is de onlangs behaalde derde plaats van Barino tijdens de prestigieuze jonge paarden wedstrijd in Etten-Leur.  De toekomst verwachtingen van Barino en Beksman zijn hoog: ‘Het zijn natuurlijk levende dieren en de weg naar de top is lang, maar in mijn ogen zijn dit paarden die in de toekomst kunnen uitgroeien tot ware Grand Prix paarden’, aldus Rob Ehrens.
Ook de selectie van 2011 zal weer nauwkeurig door de familie Ehrens gevolgd worden: ‘Wij zijn altijd op zoek naar jong talent, de  paarden voor de veiling zijn geselecteerd door paardenmensen die een ongelooflijk oog hebben om getalenteerde jonge paarden te scouten, zij plaatsen deze paarden in de Dutch Sport Horse Sale etalage’, aldus de succesvolle bondscoach van het Nederlands Team.