Bolesworth International kon niet om Dutch Sport Horse Sales heen

21 juni 2016

Van 15 tot en met 19 juni vond op ongeveer drie kwartier rijden vanaf het Engelse Liverpool, Bolesworth International plaats. In Cheshire wordt 5 dagen lang een waar springspectakel van wereldklasse gevierd. Het bleek een concours waar paarden die via de internationale springpaardenveiling Dutch Sport Horse Sales verkocht zijn, het ongelooflijk goed deden. De ex-veilingpaarden behaalden in totaal maar liefst 10 top 10 noteringen.

De Limburgse springruiter Michel Hendrix heeft veel van de paarden in Engeland zelf aan het werk kunnen zien omdat hij zelf ook deelnam aan het concours. Hij is al jarenlang betrokken bij de veiling omdat Stal Hendrix mede-initiatiefnemer is. Michel vertelt: “Het is geweldig dat je hier maar weer eens duidelijk ziet dat de doelen die we met de veiling gesteld hebben, uitkomen. We willen jonge getalenteerde springpaarden opleiden en verkopen om ze zo een vliegende start te geven in de internationale springsport. Als ik hier in de ring dan zoveel via de veiling verkochte paarden uitmuntend zie springen dan ben ik best een beetje trots.”

Om welke paarden gaat het en wat behaalden ze? De meest opvallende combinatie was toch wel Brighton Bay (Ultimo x Kreator) die wordt uitgebracht door Emma Augier de Moussac (CZE). Zij zorgde ervoor dat de bruine ruin tot beste 6-jarige werd gekroond door maar liefst twee Young Horse-klassen te winnen en tweede te worden in de finale. Brighton Bay werd twee jaar geleden via de veiling verkocht.

De Ierse springruiter David Simpson werd eerste en zesde in het 1.45m met zijn paard Unex Cognac IV (Unaniem x Kennedy).

Bolesworth International

De indrukwekkende ring van Bolesworth International – Photocredit Bolesworth International

De Larino-zoon Blatinka liet zich ook geweldig zien onder de Britse amazone Sarah Stevenson. Ze kwamen drie keer in actie in de CSI Am-B rubriek en wisten hier de tiende, negende en zesde plaats te veroveren. De schimmelruin wisselde in Weert in 2011 van eigenaar. Stevenson is trouwe bezoeker van de springpaardenveiling alwaar ze ook het paard V.I.P. (Indoctro x Calypso) kocht. Hiermee behaalde ze in Cheshire ook nog eens een top 10 plaatsering mee in het CSI Am-A.

De tiende top tien klassering bracht Zira II. De over veel vermogen beschikkende schimmeldochter van Zürich wordt gereden door de Ier Anthony Condon. Het duo werd vierde in de Young Horse klasse. Naast Zira II sprongen de ex-veilingpaarden Jules van den Tinnenpot (Calvaro x Major de la Cour), For the Moment (Mr. Blue x Don Juan), Kamara van ’t Heike (Epleaser van ’t Heike x Carthago), Eretto (Vinesse x Iroko) zich ook in de kijker.

De 2016 editie van de Dutch Sport Horse Sales vindt plaats op dinsdag 20 september. De 13e editie van de internationale springpaardenveiling zal dit jaar voor het eerst gehouden worden op Equestrian Centre de Peelbergen in het Limburgse Kronenberg.